Zoeken in deze blog

donderdag 10 oktober 2024

Japan 2

5 september, de tweede dag in Tokyo (inmiddels zijn we al ruim een maand verder).

Het is een warme en zonnige dag, we vogelen uit hoe we het dichts bij het Keizerlijk paleis kunnen komen met de metro (lang leve Google maps) en lopen het laatste deel zoveel mogelijk in de schaduw. 

Eigenlijk zie je niet zoveel van het Keizerlijk paleis, al ligt het wel in een groene oase, zo midden in de stad.

Daarna nemen we weer de metro naar één van de toeristische “hoogtepunten” van Tokyo: Shibuya crossing. Is niet zo besteed aan mij, maar wat mij wel opvalt zijn de parasolletjes voor de zon en de markeringen voor blinde en slechtziende mensen, de gele ribbels op de trottoirs. 

Telefooncellen, die nog werken!

We lopen verder naar de sobere Meiji tempel, die midden in een park ligt. Het geluid van de cicladen of andere krekelachtige beestjes is soms oorverdovend. Prachtige plek, indrukwekkend. 

We lunchen in een typisch japans eettentje, met veel vaste bezoekers. Leuk om zo groepjes collegas (dat denk ik dan, hè) te zien binnenkomen, hun vaste daghap te zien bestellen en dan staat het in de mum van de tijd op tafel.

Ongezoete koude thee, rijst, geroosterde kip in bouillon met een geklutst eitje, pickles en nog wat smaakmakers. Zo lekker!

Daarna weer verder met de bus en metro, naar de Senso-ji tempels. Veel toeristischer en veel kleurrijker, deze tempel. Dat heeft toch ook wel weer wat, de mooie versieringen. Hier zie je regelmatig stelletjes of vriendinnen in Kimono's lopen, compleet met versierde kapsels. Heel normaal om voor een dagje een kimono te huren en je dan te laten fotograferen. 

Het begint rond een uur of 6 te schemeren. We gaan weer richting het hotel, frissen ons op en lopen de wijk in, smalle straatjes, met een hoop levendigheid. Ik kijk mijn ogen uit, het straatbeeld met de bovengrondse elektriteitspalen en de wirwar aan draden, een tempeltje tussen de gebouwen, de drukte op straat, de vele taxi's met chauffeurs met witte handschoentjes. Mooie tweede dag. Veel indrukken.