Zoeken in deze blog

vrijdag 4 mei 2012

Kruissteken op rolgordijn

Voorproefje
Dit is zo leuk om te doen, ik ben helemaal enthousiast. En waar heb ik mijn inspiratie vandaan gehaald? Een hele oude Ariadne, uit de tijd dat bijna iedereen nog truien breide. Ik heb ooit een zwart-witte “bandjes” trui gemaakt, ik moet hem nog ergens hebben liggen, het was een trui waar ik toen zowat in woonde. Men kon mij erin uittekenen, zo vaak had ik hem aan.
En patroontjes uit die trui heb ik later geborduurd op een gilet. Gilet en trui heb ik nooit weg kunnen doen, ook al is het natuurlijk allang uit de mode. Maar dit soort ideeën gebruik ik ook weer in paper blocs.

Het kleine sjabloon is gebruikt als basis


Het hoeft niet allemaal zo nauwkeurig...

Het rolgordijn is afwasbaar, met een embossingpen zijn de kruissteken erin gedrukt. Nadat de kruissteken zijn geschilderd zie je er eigenlijk niets meer van. (En er is ook geen gum te vinden in dit huis). Het is jammer dat ik moest stoppen, het werd te donker en met lamplicht zie ik niets meer. Morgen maak ik het af en probeer het hele geval op de foto te zetten.
PK9076 (voor de kaartenmaaksters)

Detail uit een van de vellen met een roosjesrandje


3 opmerkingen:

  1. Gaaf! Ik denk dat het erg mooi gaat worden. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben heel benieuwd wat het eindresultaat gaat worden. Voor mij zou dat dus helemaal niets zijn, maar aan jou zijn dit soort projecten wel goed besteed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie ineens overal kruissteken, maar het geeft ook een leuk effect en je kunt er alle kanten mee op, ben ook benieuwd naar het eindresultaat!

    BeantwoordenVerwijderen