Zoeken in deze blog

donderdag 24 januari 2013

Klein kl... klusje en nieuwe schoenen

De naaimachine wordt niet alleen voor leuke, nieuwe projecten gebruikt, maar ook voor kleine kl... klusjes. Deze week ging de rits van zoon's jas kapot. Nu heeft hij wel een reservejas, maar die is toch echte te dun voor dit weer. Wat het meeste werk is bij dit soort klusjes is het lostornen van de oude rits. Volgens mij plakken ze deze vast met lijm. Aan één kant kreeg ik de rits netjes losgetornd, aan de andere kant heb ik hem losgeknipt en met een zigzagsteek de rafeltjes vastgestikt. De nieuwe rits netjes over de uitsteekseltjes van de oude rits vastgestikt en je ziet er niets meer van. En de rits gaat weer als gesmeerd open en dicht. De nieuwe rits koste € 9,–, een rits laten inzetten door een kleermaker € 24,–. Toch snel verdiend met een jas die misschien maar een jaar meegaat.En dan iets wat veel leuker is dan ritsen inzetten. Ik (en mijn man ook) ben begonnen met de opstartcursus bij de plaatselijke atletiekverening. Als het allemaal meezit loop in begin mei 5 of 7,5 kilometer hard (nou ja, hard... sjokkend). En een goed begin is natuurlijk nieuwe loopschoenen. Mooi hè? Ik ben helemaal verliefd op de kleurtjes. Iets minder verliefd ben ik op de kleding die erbij hoort. Met themo-ondergoed en tig laagjes kleding lijkt ik meer op een goed gevuld worstje met deze kou. De cursus is ontzettend leuk en gezellig, er wordt wat afgekletst onderweg en mijn conditie gaat met sprongen voorruit. Heerlijk om 's avonds buiten te zijn in de frisse lucht.

 

Morgen een blogje over de (hele leuke) post die ik deze week ontving....


1 opmerking:

  1. Je bent lekker bezig meis :-)....helaas de rotklusjes horen er ook bij,maar net wat je zelf al zegt; je spaart er een boel geld mee uit.
    Superleuke schoenen....zonde om ze vies te maken buiten hahaha.....leuke smoes als je een keer geen zin hebt om te lopen :-)

    BeantwoordenVerwijderen