Zoeken in deze blog

zaterdag 14 november 2015

Nieuwe herfstkransWeer een heel leuk project af! Ik noem het wel een krans, maar dat is het niet in de traditionele zin van het woord.

De basis is een cirkel van dik ijzerdaad, waar ik jute overheen spande en met een dikke draad raffia vaststikte. Lekker stoer en makkelijk.


De paddestoel bestaat uit twee delen, een vlakke achterplaat en een plaat waarin de stippen van de hoed, de rok en de steel zijn uitgefreest. Met acrylverf schilderde ik de bovenste plaat van de paddestoel donkerrood en de onderplaat bruin, voor de steel. De witte stippen zijn van vilt, dat ik onder de gaten van de bovenplaat plakte. Een stukje uit een oude atlas (mooi vergeeld papier) plakte ik als rok. Met het nietpistool niette ik de ring op de beide platen vast (ideaal, een nietpistool!)

Een paar pailletten als oogjes voor de vogeltjes, als hartje voor de bloemen en een slakje uit vilt maken het tafelreeltje af. Ik vind het een mooie combinatie zo, het stoere bruin van het jute, het kastanjebruin van de steel, de verschillende kleuren rood en het vergeelde papier.

De materialen:
- Vogeltjes Collectables COL1392
- Slakje Collectables COL 1364
- Bloemen van Creatables LR0388
- Paddestoel Pronty 460.416.030
- Restjes vilt en jute


 4 opmerkingen:

 1. Erg origineel, echt leuk!
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig, wat een ontzettend leuk gelukt project

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi Antoinette!
  Zo leuk met de paddenstoel en het vilt.
  Ook heel gaaf dat de basis van jute is, zo ziet het er gelijk ook lekker stoer uit! Ik hou er van :D
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen