Zoeken in deze blog

dinsdag 15 december 2015

Kerstballen van papier en kralen

In december staan er altijd twee berichten hoog bloggerstatistieken: de zwarte Pietjes van Helga en de kerstballen van papier en kralen. Ik maakte deze al eens van muziekpapier, maar ook een strook inpakpapier of een pagina uit een tijdschrift kan goed als basis worden gebruikt. Dit papier komt uit een paperbloc van Manufactum. 
Voor deze 2 kleine balletjes heb je 3 strookjes van 2 x 24 cm nodig. De strookjes vouw je doormidden over de lengte en lijm je met een plakstift vast. Knip ze door het midden door en pons met een gaatjestang of een priem gaatjes in het midden van de strookjes en aan de uiteinden. Draai een belletje vast aan een stukje gekleurd ijzerdraad van ongeveer 25 cm. Leg de strookjes in een stervorm op elkaar. Rijg het draadje door het midden van de stervorm en buig de uiteinden van de strookjes naar elkaar toe tot een cirkel. Wurm het ijzerdraadje erdoor heen, rijg een kraaltje en vorm de strookjes tot een mooie bal. Wikkel het ijzerdraad om een prikker of breinaald zodat je een spiraal krijgt.

Mooi voor in een schaaltje of om gewoon zo neer te leggen.
2 opmerkingen:

  1. Leuk die kerstballen van stroken papier, o ja je krans is trouwen ook erg mooi.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Ik geloof dat ik ergens nog een klein lapje voile met goudlamé heb. Met wat StickOn moet dat te doen zijn. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen