Zoeken in deze blog

zondag 31 januari 2016

Krans met pastel bloemen
 


Dit jaar wil ik proberen om elke maand (of elke twee maanden, daar ga ik al!) een nieuwe krans voor bij de voordeur te maken. Nu had ik in gedachten een winterwitte krans, met witte en wolwitte vilten bloemen en bladeren en een gehaakte Zpaghetti basis. Heel simpel.


Het blijkt het toch geheel anders te worden dan ik dacht. Ik zocht verschillende Collectables, Creatables en Craftables uit, cirkels en bloemen. En dan draaien maar met de Big Shot.


Stampertjes knippen van strookjes vilt, oprollen en
vastzetten met een steekje.Recycling! Deze piepschuimen krans is al vaker
de basis geweest voor een kransje

Een flinke rechthoek gehaakte van stokjes is de snelle basis
voor deze krans

 


 


Maar eenmaal bezig met het maken van de bloemen vond ik het saai. Dus toch maar een kleurtje toegevoegd. Rood als accentkleur is mooi, maar te kersterig.  


Meer voor december dan voor februariEven spitten in de doos met vilt. Pastelroze accenten. Bij de Mollie Makes zitten vaak zelfmaakpakketjes met stukjes vilt. Kleine stukjes maar mooi van kleur. Zo zat er een heel klein strokje van amper 3 cm, in fluor roze. Net genoeg om het geheel iets pittiger te maken.

Fluorroze als stampertjes voor de bloemen en een
fluorroze textielstift voor nerven op de bladeren
Toch wil ik nog eens een krans maken in één kleur!

7 opmerkingen:

 1. Winterwit of niet... hij ziet er gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een hele mooie krans geworden!!! Ben benieuwd welke kleur je zou kiezen voor een uni krans. Enne ... dan heb je dus zo'n 6 kransen per jaar!!! Maak je dan steeds nieuwe??? Doe je de oude dan gewoon weg of gaan ze in de recycling :-)???
  Is nog en leuk idee voor en give-away. Ik weet hier al meteen een liefhebber :-))).
  Fijne dag verder! Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Nelleke, na een maandje of twee hangend onder het afdakje bij de deur zien de meeste kransen er niet meer zo fris uit. Verbleekt door de zon, regen en de wind. Ik knip alles los en het gaat de kliko in. Deze piepschuimen krans heb ik al een paar keer gebruikt, net zoals de cirkels van ijzer, ook een goede basis voor dit soort dingen. Maar wie weet, je brengt mij op een idee!

   Verwijderen
 3. Gave krans. Ben zelf ook dol op kransen. Leuk idee z'n witte krans moet ook nog iets maken voor op de voordeur...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi. Je hebt hem ook mooi omgehaakt. Dat vind ik moeilijk bij een krans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Petra, ik heb een rechthoek gehaakt en deze om de krans gelegd en aan de achterzijde van de krans vastgenaaid. Zpagetti is zo rekbaar, dat gaat gemakkelijk!

   Verwijderen