Zoeken in deze blog

zondag 8 april 2018

Macramé 2

Afgelopen weekend heb ik (en ik was niet de enige) een rondje tuincentrum gedaan. Waterplanten voor de vijver gekocht en natuurlijk wat vaste planten. Ook keek ik naar opbindmateriaal voor de clematis die ik vorig jaar plantte nadat we een nogal onstuimige klimop hadden weggehaald. Je ziet de sporen van de wordtel nog op de palen. 


 

Ik vond niets van mijn gading. Veel plastic, rekjes niet op maat.

Vanmiddag zag ik een bol sisaltouw liggen in de garage en met het macramé nog in mijn hoofd van de afgelopen weken begon het weer te kriebelen. Macramé in de tuin, als steuntje voor de clematis.


Uitproberen maar! Voor de eerste paal gebruikte in ongeveer 5 meter lange stukken touw, voor de tweede paal was ik iets royaler, 6 meter komt beter uit. Per 2 draden sloeg ik ze  om de drager en met de frivolité knoop maakte ik ze vast, op elke hoek van de paal krijg je 4 draden.

Hier de tweede paal, zo zie je goed het begin...


Bij de eerste paar moet ik oppassen, de clematis heeft al knoppenMet een tacker bevestigde ik de touwen vast op de paal

Nu eens neuzen voor een tweede clematis...


Ik ben er zo blij mee, geen ijzerdraad, plastic rekjes of gaas maar gewoon touw, dat na verloop van tijd waarschijnlijk wel wegrot, maar dan is de klimplant misschien zo groot en stevig dat ze geen steun meer nodig heeft. 

Iemand nog suggesties voor een clematis die lang doorbloeit?
11 opmerkingen: