Zoeken in deze blog

maandag 17 september 2012

Zoek en vind

Afgelopen zaterdag ben ik met Femke naar Amerongen gereden, om daar eens te snuffelen bij een kringloop. Maar op het adres aangekomen bleek er niets te zitten. Dan naar Renswoude, daar zou er ook een zijn. En wat zien we, net voor we de Amerongse berg oprijden, een kringloop in een tabakschuur. Leuk! 

Ik kijk mijn ogen uit. Een min of meer oude lijst met een borduurwerkje. Een kalender, met 4 dansende paartjes, in silhouet. Een prikbord. En stapeltje handwerkboeken. 

Kalender is inmiddels “gesloopt” en de borduurwerkjes zijn losgehaald. De lijst met de geborduurde hertjes is ook voorzichtig losgemaakt. Bij Flora en de Dutch Sisters zie ik van die leuke retro tassen, dat ik eens wil gaan proberen om ook een mix en match tas te maken van een schilderijtje. Zou je het zwart-witte (nou ja, gele) borduurwerk kunnen wassen?

 Waar zou dit ooit hebben gehangen?

3 opmerkingen:

 1. Ha Antoinette,

  Mijn moeder waste borduurwerkjes in een kussensloop.
  Strijken deed ze aan de achterkant dan kwam het borduurwerk er meer bovenop te liggen.

  Groetjes van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Praqchtig.
  En ja klopt borduurtjes kun je wassen.
  Wij hebben ze gewoon in de wasbak met water gelegd met een beetje zeep.
  Vaak spoelen en je ziet de kleur steeds helderder worden.
  Liggend drogen en ze zijn weer schoon.
  Succes.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige borduurwerkjes!!!!! En het antwoord op je vraag het Anja al gegeven, ik zou je precies hetzelfde hebben geantwoord. Ben heeeeeeel benieuwd wat jij er mee gaat doen :-))

  BeantwoordenVerwijderen