Zoeken in deze blog

maandag 22 september 2014

Nieuw haakwerkje

Ondertussen ben ik begonnen aan een trui in donkergroene lontwol en voor de afwisseling een col. Ik zag deze wol liggen en ik was weg van de kleuren. Met één bol maak je een muts of een sjaal in de luie wijvensteek, dus het is zo klaar. Als je niet, zoals ik, het een keertje of vier gaat uithalen...Haakwerk met twee soorten garens en twee
verschillende haaknaalden

Een col in spiraalvorm
 

Ik ben begonnen met breien, met hele dikke naalden, maar dat is te zwaar voor mijn polsen, op dit moment. Dus uitgehaald en met een Zpaghetti haaknaald verder. Maar het werd zo “plankerig” dat ik dit ook uithaalde. Het werd een combinatie van dik en dun. Met het dunne garen haakte ik twee lossen en een vaste. Met de dikke wol haakte ik een vaste in het lusje van de 2 lossen en een losse. Zo afgewisseld krijg je een geweven effect, losser dan je het met alleen het dikke garen zou haken. Nog niet af, maar het gaat razend snel nu ik de slag te pakken heb.
5 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk haakwerkje!! Gelukkig is het toch na een aantal pogingen helemaal goed gekomen. Al had ik niet anders verwacht van jouw :) . Oja en niet te vergeten wat een gezellige kleuren zo bij elkaar! Echt super!

  Lieve groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gelukt zo,
  Fijn dat het nu wel gelukt is,de volhouder wint!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog heb je, bof ik even, ben je 200ste volger;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mijlpaal, de 200e volger! Ik ga een kijkje nemen op jouw blog!

   Verwijderen