Zoeken in deze blog

woensdag 10 september 2014

Schilderij wordt tas 2

In het stralende ochtendzonnetje gefotografeerd. Stevige spijkerstof voor de bodem, lichte stoffen voor de achter- en zijkanten. Om het qua kleur iets op te frissen vrolijke cirkels met kralen en parelmoer knopen. 

Het is een flinke tas geworden, wat langer dan ik gebruikelijk maak, zo past hij wel goed in mijn fietstas. Een mooie mix van verschillende stoffen, het wat matte borduurwerk frist er van op. Ik ben er dik tevreden over. Met dank aan de mevrouw of meneer die dit ooit zo netjes borduurde.Hengsels zijn van spijkerstof
Cirkels in groen tinten

Natuurlijk met binnenzak voor portomonnee

Cirkel van kralenResten organza en gordijnstof voor de glinstering

10 opmerkingen:

 1. Dat is een hele mooie tas geworden!! Prachtig om zo oude borduurwerken een nieuw leven te geven. Mijn moeder heeft nog een aantal door mijn oma geborduurde "schilderijen", maar ik ben bang dat die niet zo gebruikt mogen worden ;-). Het zou ook wel in stukken knippen betekenen.
  Mijn oma heeft ooit nog de krant gehaald met haar borduursels, ergens in 1969. Heel artikel met foto's. Zelf heb ik die dingen nooit zo mooi gevonden, maaaarrre ... voor zo'n tas ...!!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Nelleke, Mijn oma had ook van die grote geborduurde schilderijen, die vond ik toen niet mooi. Maar waar ze nu gebleven zijn, geen idee. Nu zou ik haar melkmeisje van Vermeer wel willen hebben. En de schaar erin zetten, dat vind ik nog altijd eng, zo definitief. Bedankt voor je reaktie!

   Verwijderen
 2. De tas is echt ontzettend leuk!!! En... daar is er maar één van!
  Groetjes, Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HayHay!
  Wat een supermooie tas heb je gemaakt!
  Prachtige combinaties van stoffen en materialen!
  Love it :-)
  Liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk zeg met al die details. Wel o zo mooi. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen