Zoeken in deze blog

dinsdag 19 januari 2016

Warme wintersokken

De russische sokken zijn sinds het weekend af en ze zitten heerlijk, met dit weer zeker. Ik ben niet echt kouwelijk aangelegd, maar ik trek ze aan zodra ik geen schoenen aan heb. Echte slofsokken.






















Ik heb nog zoveel wol over dat ik eraan denk om nog een paar te breien, maar dan met een echte hiel en vanaf de boord naar de teen gebreid, zoals het eigenlijk hoort. Hoezo het first sok syndrome? Ik ben niet echt verslaafd geraakt, maar het smaakt wel naar meer.
Iemand een tip voor een goed patroon voor schoenmaat 40 en breinaald 2,5?

De hiel in donkergrijs, het lijkt mij leuk om bij het volgende
paar ook de tenen in een contrasterende kleur te breiden

Lekker over je broekspijpen heen



13 opmerkingen:

  1. Leuk, leuk! Wij zijn al jaren fan van dit soort sokken. Iedereen in de Fam. Draagt ze. Ik wil nog wel eens een foamstift kopen om er antislip onder te maken. Op laminaat zijn ze erg glad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, leuk! Wij zijn al jaren fan van dit soort sokken. Iedereen in de Fam. Draagt ze. Ik wil nog wel eens een foamstift kopen om er antislip onder te maken. Op laminaat zijn ze erg glad!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb wel een goed patroon. De basis is zoals bij mij op mijn blog staat ( link WOLHALLA patroon). Alleen de hiel brei ik rond.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niets is zo lekker dan gebreide wollen sokken. Mijn moeder maakte ze altijd, gewoon uit haar hoofd en altijd maar weer. Ik heb nog steeds sokken van haar, hoewel ik in juli afscheid (89) van haar moest nemen. Het is een warm aandenken.
    Groeten El

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan ben je extra zuinig op je moeders sokken, dat is een mooi aandenken!

      Verwijderen
  5. Wat zijn ze leuk geworden! Niets zo lekker warm aan je voeten als zelfgebreide sokken. Ik ben nog steeds bezig aan de tweede sok. Moest eigenlijk wel even een soort van moed verzamelen. Terwijl het zo leuk is om te doen! Snap je het nog? gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor sokkenbreiers heb ik altijd bewondering!! En ik vraag me altijd af of ze inderdaad zo lekker zitten. En of je ze in je dagelijkse schoenen/laarzen kunt dragen?
    Al meet al, ik ben er zelf (nog?) niet aan toe. Maar ik volg wel een blogster die veel sokken breit! En daar veel over heeft geschreven: http://bontewol.blogspot.nl/.
    Volgens mij heeft ze allerlei tips over sokken breien beschreven. Misschien is het wat voor jou??
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor de tip, wat een leuk blog is bonte wol. Ik draag deze handgebreide sokken alleen in veterlaarsjes, mijn gewone laarzen zijn te klein met deze sokken. Ik heb nogal snel last van blaren als mijn sokken niet goed zitten in mijn schoenen, maar dat valt mee met deze sokken :-)

      Verwijderen
  7. Ik brei altijd gewoon de sokken zoals ik het geleerd heb van mijn moeder (wat klinkt dat hopeloos ouderwets). Met vier lange naalden. Die korte naaldjes vallen altijd uit mijn breiwerk. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jij bent ook van alle markten thuis, top hoor ;-)
    Ze zien erg heerlijk warm uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijke sokken heb je gemaakt en precies op de juiste tijd klaar...

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen