Zoeken in deze blog

woensdag 6 mei 2020

Het nut van proeflapjes

Welke zal het worden? 

Een poosje geleden kon ik de doos van Scheepjes niet laten liggen, na er al maanden om heen te hebben gedraaid. De doos met allemaal verschillende kleurtjes Stone washed en River washed.

En dan begint het te kriebelen hè? wat zal ik er van gaan maken.


 

Inspiratie komt uit een hele oude Ariadne, uit mei 1982 en uit een Pom Pom magazine, zomer 2018. In beide gevallen wil ik het combineren met zwart en wit. Zodat de kleurtjes van het linker proeflapje mooi doorlopen of bij het rechter proeflapje, met kleurblokjes.

Inbreien, maar niet op de automatische pilootGrafisch patroon

Ik sta in dubio, wat zouden jullie kiezen?

5 opmerkingen:

 1. Kleurblokjes. En ik herinner mij die Ariadne nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou leuk, ik heb een ingebonden jaargang gevonden bij de kringloop, deze jaren van de Ariadne zijn het leukste!

   Verwijderen
 2. Jeudssentiment! Ik heb nog een Ariadne liggen uit die tijd, met een patroon voor een trui met daarop geborduurde rozen. Het borduurgaren heb ik nog liggen in het zakjes van toen. Ik vind de tweede het leukst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij heb ik die Ariadne ook! Toen was het zo'n leuk blad. Ik vind advies lastig, persoonlijk spreekt het roze patroon me meer aan. Maar als ik heel praktisch denk, door het inbreien voelt het shirt warm aan, alsof je met dubbele draad hebt gebreid. Niet ideaal voor een zomertop. Misschien toch iets met verticale strepen, of mazen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou voor grafisch gaan.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen