Zoeken in deze blog

woensdag 6 januari 2021

Van alles en nog wat 2

Dit bevalt mij wel, de fotoblogjes.

Deze week, net zoals half Nederland, weer begonnen met werken, na twee heerlijke weken vrij.

Veel opgeruimd, want binnenkort komt onze oudste weer thuis wonen, de zolder wordt zijn stekkie. En op deze heerlijke zolder lagen bijna al mijn handwerkspullen. Dus opruimen, uitzoeken en spullen weggeven. Mijn doel was om alles weer in de trapkast te hebben liggen.

En stiekem is zo'n winterschoonmaak best wel fijn.

Ik haalde alle stoffen ook weer eens tevoorschijn en knipte alle losse friebels eraf en vouwde de lappen netjes op, zodat ze zo min mogelijk ruimte innamen. De friebels... zo zonde om ze weg te gooien, dus ik knipte ontelbare kleine lapjes. De lapjes zijn als ze zijn afgewerkt 4 x 4 cm. 

Wel een tripje naar memorylane, want er zitten allerlei lapjes uit de verschillende Eline's Huis collecties, resten van (kinder)kleding en ook nog stofjes uit de Lennie Flennerie collectie. Best bont, zo alles bij elkaar.

Tomeloos stikken. Ik denk dat het een sprei wordt. Even kijken hoe groot alle lapjes aan elkaar ongeveer worden.

En ik ben ontzettend verwend met de Kerst, ik heb een flinke stap (brei)boeken gekregen, waaronder deze: Top-Down sweaters. Echt heel handig met alle tabellen en naalddiktes. 

Ik haalde ook nog een trui en een half vest uit. De trui draagde ik niet terwijl ik de kleuren wel mooi vond en het vestje, dat was veel te grijs. Wat hebben katten toch met breiwerk, tassen en dozen? Als je je omdraait zitten ze erop of erin?
2 opmerkingen:

  1. Ik ben heel benieuwd naar je lapjesdeken. Daar hou ik erg van, om te zien en om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, zo je handwerkspullen eens uitsorteren en opruimen. Benieuwd naar je lapjesdeken! Tja, wat dat toch is met poezen, geen idee, onze poes doet precies hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen