Zoeken in deze blog

vrijdag 16 september 2011

Julekuler (gebreide kerstballen)

Afgelopen week was ik samen met Eline Pellinkhof op bezoek bij Tirion. En leuk gesprek over een nieuw boek gehad. Maar daarover ongetwijfeld later meer!

Van Marike en Lunia kregen we allebei het boek: Kerstballen breien van Arne en Carlos. Een echt noors boek, leuke styling met o.a. een poppenhuis, veel hout en oude plaatjes. De kerstballen zijn simpel te breien. Ideaal voor als er weer eens een voetbalwedstrijd op tv is. Een voorproefje:

De kerstballen worden opgezet met 4 breinaalden, met de vijfde breinaald brei je. Elk motief wat je gaat inbreien staat op één naald. Dikte van de breinaalden: 3. Nu denk ik natuurlijk al weer verder, hoe zal het zijn als je b.v. Zpaghetti zou gebruiken voor een mega kerstbal? Of hele dikke lontwol?
4 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek ook al in verschillende bladen gezien, erg leuk, maar echt niets voor mij. Breien kan ik met 2 pennen en dan stopt mijn breikunst. Maak jij maar een paar mooie exemplaren voor je blog, en vooral de zpaghetti bol zie ik graag verschijnen :-)
  Succes en groetjes
  Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, grappig, gebreide ballen.
  Ziet er niet makkelijk uit,ik waag me er maar niet aan.
  Ik hoop dat je in december foto's van je kerstboom op je blog zet.

  En spannend nieuws over een nieuw boek, ik ben benieuwd wat het gaat worden.

  Fijn weekend, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het boek ook in mijn bezit. Geweldig! Nu alleen nog even kijken hoe het ook al weer ging met 4 pennen breien.

  gr. Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Antoinette ik kom via Jacqueline op jou blog terecht, het boek lijkt mij ook erg leuk, ik vind dat je een leuk blog hebt en ga je vlogen, groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen