Zoeken in deze blog

vrijdag 10 mei 2013

Raffia pothangers

Ook zo genoten van het weer van de Hemelvaartsdag? Ik heb getuinierd, stukje gefietst en natuurlijk ook zitten frøbelen. Vorig jaar hingen aan het raster nog wasmiddelflessen, dit jaar toch iets anders. Zo kan ik de potje met pothanger en al dompelen in een emmer water. 

Met een haaknaald 5 en een bosje raffia haak je in een halfuurtje een pothanger, geschikt voor een potmaat van 9 cm ø.

Je begint met een cirkel van 6 lossen en sluit met een vaste. Eerste tour: haak 3 lossen en 19 stokjes in de cirkel, sluit met een halve vaste. Tweede tour: 3 lossen en dan in elk stokje 2 stokjes haken, sluit weer met een halve vaste.
Derde en volgende toeren: Begin met 3 lossen en haak dan in elk stokje één stokje. Sluit weer met een halve vast en herhaal voor dit tot de gewenste hoogte. Sluit met een halve vast en haak dan 8 lossen, voor een lusje, en de rest van de tour een vaste in elk stokje. Sluit met een halve vaste. Doordat raffia toch enigzins rekbaar is sluit het haakwerkje redelijk strak om het potje heen.


Hakend in het zonnetje
De hele muur volhangen met gehaakte potjes

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee, deze pothanger van natuurlijk materiaal! Ik heb nog raffia, dus kan gelijk aan de slag. Bedankt voor dit super leuke idee!
    Groetjes van Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu pas zie ik het...gehaakte potjes van raffia. Super leuk!
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen