Zoeken in deze blog

donderdag 21 augustus 2014

Armbreien

Net na de vakantie kon ik met het werk gelijk beginnen aan een nieuwe Handmade Diva: Armbreien. Supergrove sjaals die met je handen en armen worden gebreid. Geen breipennen dus! Dat vraagt om uitproberen toch? En bovendien, nu zelfs de verwarming af en toe aanslaat, wordt het weer tijd om de wintergarderobe aan te vullen.


Handmade Diva in een nieuw (groter) formaat


 

Nu had ik al even gekeken bij de resten wol die ik had liggen en dus even wat uitzoeken en aan de slag.

Ooit een poging gedaan voor een col/muts te haken, dus deze uitgehaald en samen met twee andere soorten wol tot een bol opgewonden.


Bouclé en gladde wol in het zwart, fluor groen met grijsHet gaat heel snel

Maar het resultaat was een beetje ielig
Dus alles uitgehaald en met een extra grijze draad van dikke wol een nieuwe bol opgewonden. 


Een beetje meer body

Nog steeds de nagellak van 3 weken
geleden, zwembadblauw

En zie hier: het resultaat, een col. Het fluordraadje geeft net een leuk accent, zo op de grond leggend is het net een visnet, maar als col gedragen liggen de steken dichter bij elkaar en geven de draden wol naast elkaar liggend een mooi effect. 

Links van het midden zie je de naad waarmee de uiteinden
van de col aan elkaar zijn gehaakt (ook weer met de vingers)
Een leuk boekje vol variaties en een goede uitleg hoe je opzet, afkant, verschillende steken maakt, pompons, franje en nog veel meer. Het boekje is geschreven door Mary Beth Temple en komt in oktober 2014 (onder voorbehoud) uit. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.


2 opmerkingen:

  1. Gaaf, ben benieuwd naar het boekje! Het is zo gaaf om dit met hele dikke wol te doen. Dank voor de tip! Groetjes Lisanne
    draad en praat...

    BeantwoordenVerwijderen