Zoeken in deze blog

dinsdag 4 april 2017

Bijna af, de gehaakte kroonluchter

Bijna af, nog een paar toeren


Op IG had ik deze foto al geplaatst en ik las dat veel mensen dachten dat het een hangstoel werd. Als mijn billen daar in zouden passen ;-) Maar het lijkt kij wel een heel leuk idee, een gehaakte hangstoel. Moet ik nog even over nadenken.

De cirkel is 35 cm ø. 

Ik ben bezig met het uitschrijven van het patroon, het is binnenkort hier te vinden en natuurlijk op het blog van Madebyvon.

Wordt vervolgd!


9 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk! Ben heel benieuwd. Je ziet tegenwoordig ook steeds genoopte kroonluchters en met houten kralen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Antoinette, ik heb vandaag mijn pakket binnen gekregen om de kroonluchter te haken en ben gelijk begonnen. Ik loop al gelijk tegen een probleem aan. Bij toer 3 moet je 10 blokjes hebben en ik heb er maar 9. Ik ben toer 1 begonnen met 14 stokjes, toer 2 met 28 stokjes. Klopt dit? Ik neem aan dat je geen diagram hebt van dit patroon?
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Monique, Wat leuk dat je hem gaat haken! Ik heb inderdaad geen diagram gemaakt van dit patroon, aleen van de kleine kroonluchter is een diagram. Ik denk dat je met 9 “blokjes” ook wel uitkomt, maar uithalen en opnieuw toer 3 haken is verstandiger! Succes

   Verwijderen
  2. Oh jammer, ik vind een diagram toch duidelijker. Ik heb het al een paar keer uitgehaald maar ik blijf uitkomen op 9 blokjes. Klopt het aantal wel voor toer 1 en 2 wat ik eerder aangaf?

   Verwijderen
  3. Hallo Monique, wil je je e-mail adres mailen naar mij? Dat is iets makkelijker communiceren...

   Verwijderen
  4. Antoinette, Ik heb het ondertussen opgelost door een beetje te smokkelen in rij 2 zodat ik in rij 3 wel 10 blokjes kreeg.
   Groetjes en fijn weekend!

   Verwijderen
  5. Mooi, met een beetje smokkelen kom je al een heel eind, met dit haakwerk komt het niet zo heel nauw. Succes en ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

   Verwijderen