Zoeken in deze blog

maandag 12 november 2012

Een heel bijzonder potlood

Vorige week vrijdag stond ik een dagje op de KreaDoe, op de stand van ByPetra. En het leuke van zo'n dagje beurs is dat ik José Bianca (Haken in Stijl), Jorine Tieleman (Ma-ak) en Loes van Freubelweb eindelijk eens in het echt ontmoette.

Naast twee hele lieve pakketjes die ik van Petra kreeg (daar zal ik nog een blogje aan wijden!) liet Petra mij nog iets anders zien. Iets heel handigs voor mensen die graag uit de vrije hand borduren. Het werkt zo. Je trekt een tekening over op dun papier, in spiegelbeeld, of je tekent iets uit de losse pols. Knip de tekening uit. Leg de tekening op zijn kop op het te borduren stofje of vilt. Even strijken, papiertje van de stof halen en je kan aan de slag. 

Handig hè? 

Even uitgeprobeerd op een mottig zakdoekje. Op andere, niet te donkere stoffen, gaat het ook goed. Het transferpotlood is in twee kleuren verkrijgbaar, blauw en rood.


Tekenen, uitknippen en op zijn kop op de stof leggen

Strijken en afpellen4 opmerkingen:

  1. Heel handig, verdwijnt het ook weer na verloop van tijd..? t Is me gelukt hoor, dat haakwerkje wat we op de creaDoe bespraken, dank nog daarvoor.
    groetjes Arda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Arda, de potloodlijn verdwijnt niet na wassen, dus je moet er echt overheen borduren. Ik zag je kussen via Eline. Leuk zo met die stiksels en bloemen!

    BeantwoordenVerwijderen