Zoeken in deze blog

zaterdag 2 november 2013

Biasband maken

Afgelopen woensdag ging ik toch maar eens naar de Kreadoe. Super gezellig, je komt er altijd wel bekenden tegen, zelf mensen waar ik regelmatig samen mee werk, maar nooit in levende lijve had ontmoet. 

En natuurlijk ga ik dan ook even langs bij byPetra. En daar zag ik hangen: het apparaatje van Prym, waarmee je biasband kan maken. Je eigen biasband!!!

Supereenvoudig. Schuin van draad teken je banen af, in dit geval van 36 mm breed. Natuurlijk met een verdwijnstift, lekker makkelijk. Nu kon ik ook eindelijk het Olfa mes met roterend mesje eens gebruiken. 

Vervolgens de naaimachine op tafel en door een klunzige aktie brak ik de pin die het klosje naaigaren op zijn plaats houdt af. Wat nu? Een extra spoeltje met wit garen opgewonden en dat maar als klosje gebruiken. Alles is ook van kunststof op mijn naaimachine, niet sterk dus, maar hopelijk kan ik de pin vastlijmen met speciale lijm.

Beetje uitvogelen hoe je de banen stof aan elkaar stikt, alles netjes platstrijken en de stof door het apparaatje wriemelen. Met een beetje handigheid strijk je het band gelijk plat als het uit het apparaatje komt.Het resultaat: meters biasband van je favoriete stofjes

 

Nog een tip: spuit de stof in met textielversteviger (Citin) en de vouwen blijven beter zitten en de stof wordt wat stijver/steviger.

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk!! Mijn moeder maakte vroeger al zelf op deze manier "schuine biezen", maar met dit apparaatje wordt het wel helemaal professioneel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel handig! Geeft weer zoveel mogelijkheden!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HayHay!
  Wat een handig ding!
  Ik ben voor het eerst op de KreaDoe geweest en vond het super :-)
  Liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Daniëlle,
   Wat een eind rijden vanuit Losser. Maar je hebt wel hele leuke dingen gekocht, die Clover mallen voor de gerimpelde cirkeltjes te maken heb ik echt heel veel gebruikt (kijk maar eens in Eline's Buitenhuis)
   groetjes,

   Antoinette

   Verwijderen
 4. Dat ziet er ook handig uit! Ik heb en primitievere manier, een stanleymes waar het mesje uit is, daar doe ik de strook stof doorheen, en aan de andere kant ga ik met een stijltang over de stof ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat inventief! Ook een manier, daar zou ik niet zo snel aan hebben gedacht. Ik ga dat toch eens proberen...

   Verwijderen
 5. Heel handig dingetje!! Hmm, die moet ik ook maar op mijn verlanglijstje zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, gelijk productie gedraaid! Dat blauwe bloemetje doet het goed als biaisband

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat veel handige tips in één berichtje, dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hè Antoinette, wat grappig, zelfgemaakt biaisband heb ik ook in m'n boekje verwerkt! Twee (creatieve) zielen, 1 gedachte....haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Petra zei het inderdaad, dat je het ook had gebruikt bij het boekje. Thuis heb ik de foto’s van Joost nog eens doorgebladerd en toen zag ik het. Zeer verslavend, dat biaisband maken, ik heb nu meters liggen van allerlei restjes gemaakt. Zo leuk!

   Verwijderen