Zoeken in deze blog

vrijdag 10 januari 2014

De draad oppakken

Mijn breiwerk lag een tijdje stil, op de een of andere manier vond ik de patronen niet mooi uitkomen. Komt natuurlijk omdat de kleuren vrij dicht bij elkaar liggen. Daarom haalde ik in de kerstvakantie een heel stuk uit en ging weer dapper verder met een simpelere patroon, wiebertjes en driehoeken. Wel met een mooie sierrand aan de onderkant, van een telpatroon wat ik al eens eerder gebruikte.

Nu zit er weer een beetje vaart in het breiwerk, het zal wel af zijn halverwege 2015, denk ik... 

 
Halverwege

En voor de nodige ontspanning gaf ik aan mijn man en mijzelf de museumjaarkaart met de Kerst. Dus afgelopen zondag vertrokken we naar Nijmegen, naar het museum het Valkhof. Mooi gebouw, een heel mooi uitzicht over de Waal en een bijzondere collectie van Romeinse kunst en opgravingen en moderne kunst. 

Glaswerk en keramiek uit de romeinse tijd, zo knap gemaakt

Glaswerk in de middagzon
De Nature Rewired tentoonstelling van Christiaan Zwanikken maakte indruk op mij. Soms een beetje luguber, maar zo ingenieus en knap. Het zet je aan het denken.


De FeniksEn dan is er ook een prettige collectie moderne kunst. Niet van die onbegrijpelijke vage dingen maar dit bijvoorbeeld: de Beatles. Knap als je met een paar kleuren verf en zo uit de “losse pols” een herkenbaar beeld kan schilderen. Inspirerend!

 

2 opmerkingen:

  1. Dit gaat mooi worden, knap hoor met zo'n rondbreinaald, ik kan er niet mee overweg:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het een hele mooie kleurencombinatie! Maar ik snap wel wat je bedoelt met je eerste opzet; soms liggen de kleuren "verkeerd" bij elkaar en is het ineens niet mooi. Dit wordt denk ik wel echt mooi en hopelijk eerder af dan 2015 ;-)).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen