Zoeken in deze blog

zondag 15 januari 2012

Kringloopvondst

Afgelopen zaterdag ben ik langs een rommelmarkt en twee kringloopwinkels gefietst. Met dit als resultaat: een paar strengetjes DMC, een doos met kantklosklosjes, een zakje overtrekknopen, een zakje met metalen “dingetjes”, een houten eind van een klos o.i.d. en een stapel kartonnetjes met vier gaten. Een groen plastic bloemvormpje met een nestel, de blaadjes kunnen draaien. Geen idee waarvoor die metalen dingetjes, het groene “bloemetje” en de kartonnetjes zijn. Weet iemand het?

De doos: alles bij elkaar € 4,50


Wat is dit nu? een mal, een ondervulling o.i.d.?

Wat zouden die metalen “dingetjes zijn?

11 opmerkingen:

 1. Geen idee die kartonnetjes en die bloemen, die metalen dingetjes komen we wel bekend voor, mijn vader heeft ze in zijn winkel en ze worden vooral gebruikt bij het maken van sieraden, maar wat een vondst...daar kun je wat mee. Groetjes Gemma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt wat gemma zegt; die metalen zeefjes zijn om broches mee te maken, kan het je niet zo uitleggen hoe dat werkt, maar dat vertel ik je nog wel eens. Die metalen schakels kun door het grote gat een koord trekken, en dan zijn de kleine gaten de ogen waar je grote kralen, of wat dan ook aan kan hangen, zodat je bijv. een ketting kan maken van koord. De groene bloem weet ik niet, lijkt me iets wat ergens vanaf gesloopt is?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je spulletjes komen me heeeel bekend voor!! Mijn moeder had vroeger (jaren 70 - denk ik) een abonnement op "Het Complete Handwerken", daarmee spaarde je steeds een deel van in totaal drie ordners vol met tekst en uitleg over alle mogelijke handwerken. Ook zaten daar altijd allerlei materialen en hulpmiddelen bij. Zo ook die kantklosjes, de verkante kartonnetjes en die metalen dingetjes. Ik zal eens kijken of ik de mappen nog terug kan vinden. Misschien heb ik die mappen ook wel weggedaan want het was wel erg gedateerd en drie van die enorme boekwerken namen nogal veel ruimte in - stom want ik zag zojuist op internet (http://www.antiqbook.com/books/bookinfo.phtml?nr=1266831159&l=en&returnto=http%3A%2F%2Fwww.antiqbook.com%2Fsearch.php%3Faction%3Dsearch%26author%3DBeukers%2520Henriette%26title%3D&seller=) dat er voor één deel al 75 euro gevraagd werd!!

  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. sorry, correctie: drie delen voor 75 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kartonnen kaartjes zijn waarschijnlijk voor het DMC-garen. Als je borduurt met een telpatroon, heb je vaak veel verschillende kleurtjes garen nodig. Je doet dan in een gaatje van het karton een strengetje garen en schrijft de nummering van het garen erbij. Dit doe je met al de kleuren van het garen, die op het telpatroon staan. Zo heb je een goed overzicht en is het makkelijk pakken, als je een ander kleurtje nodig hebt.
  Groetjes, Jessy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. he grappig die heb ik een tijdje terug + nog veeeeeeeeeeel meer naar de kringloop hier gebracht. Nu ben ik natuurlijk ook erg nieuuwsgierig of het dezelfde kringloop winkel is...........groetjes gre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Gre, het was de kringloop aan de Patrimoniumlaan in Veenendaal, dus wie weet zijn het jouw spullen?

   gr

   Antoinette

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Hallo Gre,

   Wat kunnen mensen soms enorme verzamelingen aanleggen. En eigenlijk triest dat je collega er niets mee heeft kunnen doen. Maar hopelijk genieten andere mensen nu van haar spulletjes. Bedankt voor je verhaal.

   gr

   Antoinette

   Verwijderen
 7. Ik kan je wel helpen met dat bloemetje :)

  Ik heb dit pakket 3 jaar geleden gekregen van een tante van mn man zn kant, inclusief die mappen :) Ik ben er heeeeel erg blij mee ,want er staan ontzettend veel soorten "handwerk"in en dan bedoel ik niet alleen naaien,borduren ed maar bijv ook kaarsen gieten, emailleren enzo.

  Die bloem leg je op bijv een truitje vastnaaien en dan als je klaar ben knip je de boel precies op de "nerf" los en dan krijg je een bloem op je truitje (net als pompom maken zeg maar?)http://handwerkenenanderecreaties.blogspot.com/2011_08_01_archive.html hier vond ik een foto

  drakakoe@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Lisette, bedankt voor je reactie, nu ik weet waarvoor het bloemetje kan worden gebruikt ga ik het zeker eens uitproberen! groetjes,

   Antoinette

   Verwijderen