Zoeken in deze blog

donderdag 13 oktober 2016

Albert Cuypmarkt

Vroeger, toen ik nog op de Vrije School in Amsterdam zat, gingen we met vriendinnen in een tussenuur regelmatig “effe snel” naar de Albert Cuypmarkt. En gisteren ben ik er weer eens geweest, met mijn moeder.

Een gezellig dagje was het. Sommige kramen zijn nog altijd hetzelfde, zoals die mooie viskramen aan het begin van de markt, de kraampjes met wierook, thee en kruiden, de boerenbonthal en Jan, de grote kleine vakman. De Kniphal schijnt te zijn verhuisd na een brand, die heb ik niet gevonden.

Mijn buit van de dag: 
2 lappen, waarvan die met de wekkers wel erg grappig is
Wat strengetjes borduurwol gevonden voor een heel zacht prijsje, ze passen wonderbaarlijk goed bij de stof. Grappig, want de strengetjes kocht ik eerder dan de stof. Naaimachine naalden, klosjes garen en nog wat andere dingetjes. Uitgebreid struinen bij de kraampjes.

Lekker geluncht met mijn moeder, echt Amsterdams, met een broodje half om en een broodje warm vlees met satésaus. Zo'n dagje is super!


3 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag echt genieten...en je bent goed geslaagd. Ik vind het daar ook altijd erg leuk en die kan de kleine vakman....oeioei...te mooie spullen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja , dat staat ook nog op mijn verlanglijstje om te doen... ik vind het een walhalla aan mooie fournituren , stoffen , vrolijkheid en inspiratie! Heerlijk om dat nog met je moeder te kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen