Zoeken in deze blog

maandag 3 oktober 2016

Tapestry haken

Ik heb een lijstje van technieken die ik nog eens wil uitproberen, tapestry haken is er één van. Naast tunesisch haken, kabels haken en haken met een quimper vork. Dus voorlopig nog genoeg blog-onderwerpen ;-) En dan heb ik het nog niet over brei-technieken gehad.

Het valt niet mee, het zit nog niet in mijn systeem, maar leuk wordt het wel. Het niet in mijn systeem zitten komt voornamelijk doordat je de laaste lus voor een kleurwissel al in de kleur van de kleurwissel haakt. En omdat het een herhaling is van twee vasten in de ene kleur en twee vasten in de andere kleur blijf je van kleur wisselen.

De strengetjes borduurwol zijn zo leuk om dit soort dingen mee te haken! Ik had er veel en veel meer van moeten kopen. Maar aan de andere kant, ik heb een kast vol resten wol en wolletjes, ik kan voorlopig nog jaren voorruit met de voorraad. 

Het zal nog een beetje uitzoeken worden hoek ik de minderingen ga doen, want ik haak nu in de rondte, en dan het je een andere textuur van steken dan als je “heen & weer” haakt. Maar dat komt later wel.

Beugel van het beursje is van Prym
Het patroon komt uit het japanse haakboekje, maar
ik zag te laat dat men daar heen en weer haakt en
ik haak in de rondte

1 opmerking: